درمان استرس و اضطراب : بیشتر افراد هر از چندگاهی دچار استرس و اضطراب می شوند. استرس و اضطراب بخشی طبیعی از پاسخ و واکنش بدن در برابر خطر است. هدف از این پاسخ اطمینان از هوشیاری ، تمرکز و آمادگی فرد برای مقابله با تهدید است.
استرس و اضطراب طبیعی هستند ، اگرچه گاهی اوقات می توانند افراد را تحت فشار قرار دهند. احساس استرس می تواند در اثر رویدادی ایجاد شود که باعث شود شما ناامید یا عصبی شوید.
اضطراب احساس ترس ، نگرانی یا ناراحتی است. این می تواند یک واکنش در برابر استرس باشد ، یا ممکن است در افرادی رخ دهد که قادر به شناسایی عوامل استرس زای قابل توجه در زندگی خود نیستند.
استرس و اضطراب همیشه بد نیستند. در کوتاه مدت ، آنها می توانند به شما کمک کنند تا از یک چالش یا وضعیت خطرناک عبور کنید.
نمونه هایی از استرس و اضطراب روزمره عبارتند از: نگرانی در مورد پیدا کردن شغل ، احساس عصبی بودن قبل از یک آزمون بزرگ ، یا خجالت کشیدن در موقعیت های خاص اجتماعی. اگر مقداری اضطراب را تجربه نمی کردیم ، انگیزه ای برای انجام کارهایی که باید انجام دهیم ، نداریم.
لیست موضوعات مشاوره درمان استرس و اضطراب که در ادامه می خوانید
برای دریافت کامل ویدئوها ایمیل خود را وارد کنید تا برای شما ارسال گردد.
استرس چیست؟
استرس یک واکنش کاملا طبیعی بدن در برابر نوعی تغییر ، تقاضا یا تهدید است. پاسخ می تواند یک مولفه جسمی ، عاطفی یا ذهنی داشته باشد. هر کس در زندگی خود مقداری استرس را تجربه می کند. هر فرد ممکن است به عوامل استرس زا واکنش متفاوتی نشان دهد ، برخی واکنش شدیدتر یا مکرر نسبت به دیگران دارند.

عوامل استرس زا بالقوه ، که می توانند یک بار یا مداوم باشند ، شامل موارد زیر است:
- فشار ناشی از مسئولیت در خانه ، محل کار یا مدرسه
- مشکلات مالی
- خیلی شلوغ بودن
- یک تغییر بزرگ یا ناگهانی ، مانند طلاق ، مرگ یا از دست دادن شغل
- یک تجربه آسیب زا مانند سو استفاده یا تصادف رانندگی
استرس می تواند هم خوب باشد و هم بد. استرس خوب به شما انگیزه می دهد که وظایف خود را انجام دهید ، آنها را به خوبی انجام دهید و بر فعالیت ها تمرکز کنید. استرس طاقت فرسا و مزمن برای سلامت روان و جسم مناسب نیست.
وقتی استرس ادامه یابد می تواند باعث افسردگی ، درد جسمی ، مشکل خواب ، مشکلات گوارشی ، انزوا ، تغییر در رژیم غذایی و وزن و حتی بیماری های قلبی شود.
اضطراب چیست؟
اضطراب نیز طبیعی است. این احساس ترس ، نگرانی یا عصبی بودن است. ممکن است قبل از یک آزمون بزرگ مضطرب شوید ، به عنوان مثال نگران باشید که کار خوبی انجام ندهید.
استرس و اضطراب اغلب با هم روبرو می شوند ، اتفاقات یا تجربیات استرس زا باعث ایجاد اضطراب می شوند.
وقتی اضطراب از کنترل خارج شود بسیار مشکل ساز بوده و زندگی شما را به طرز چشمگیری تحت تأثیر قرار می دهد. اضطراب بیش از حد می تواند مسائلی مشابه استرس مزمن ایجاد کند: پریشانی عاطفی و علائم جسمی.
اضطراب زیاد یا اختلال اضطراب ممکن است شما را از انجام کارهایی مانند ملاقات با دوستان ، رفتن به محل کار یا امتحان چیز جدید باز دارد.

علت استرس و اضطراب چیست؟
برای اکثر مردم ، استرس و اضطراب می آیند و می روند. آنها معمولاً پس از وقایع خاصی از زندگی رخ می دهند ، اما از بین می روند. واکنش افراد نسبت به موقعیت های استرس زا متفاوت است. آنچه برای یک فرد استرس زا است ممکن است برای شخص دیگری استرس زا نباشد و تقریباً هر رویدادی بالقوه می تواند باعث استرس شود
شرایط روانی ، مانند افسردگی ، یا ایجاد احساس ناامیدی ، بی عدالتی و اضطراب باعث می شود که بعضی از افراد راحت تر از دیگران احساس استرس کنند. تجربیات قبلی ممکن است بر نحوه واکنش فرد در برابر عوامل استرس زا تأثیر بگذارد.
حوادث مهم زندگی که می توانند اضطراب و استرس ایجاد کنند
رویدادهای مهم عمده زندگی که می توانند اضطراب و استرس ایجاد کنند عبارتند از:
- مسائل شغلی یا بازنشستگی
- کمبود وقت و پول
- داغدار شدن
- مشکلات خانوادگی
- بیماری
- نقل مکان به خانه
- روابط ، ازدواج و طلاق
- سقط جنین یا از دست دادن بارداری
- رانندگی در ترافیک سنگین یا ترس از تصادف
- ترس از جنایت یا مشکلات همسایگان
- بارداری و پدر و مادر شدن
- سر و صدای بیش از حد ، ازدحام بیش از حد و آلودگی
- عدم اطمینان یا انتظار برای نتیجه مهم

چگونه میتوان استرس یا اضطراب را تشخیص داد؟
احتمالا شما استرس و استرس را بصورت همزمان تجربه کنید، اما ممکن است یکی از این دو طاقت فرسا بوده و به شما غلبه کند. در اینجا برخی از علائم وجود دارد که می تواند به شما در تشخیص اضطراب و استرس کمک کند:
استرس اکثراً خارجی است، در حالی که می توانید از طریق گفتگوی منفی با خود ، نگرش بدبینانه یا احساس کمال گرایی به خود استرس وارد کنید ، اما معمولاً توسط محرکی خارجی ایجاد می شود. مسئولیت های زیاد یا یک پروژه کاری پرمخاطره استرس ایجاد می کند. nvlhk hqxvhf
از طرف دیگر اضطراب بیشتر درونی است. اضطراب نحوه واکنش شما در برابر عوامل استرس زا است. اگر آن عوامل استرس زا را از بین ببرید و هنوز احساس خستگی و پریشانی کنید ، احتمالاً با اضطراب دست به گریبان هستید.
اضطراب یک واکنش بیش از حد به یک موقعیت خاص است. موقعیت های خاص استرس زا است و برای هر کسی ایجاد می شود ، مانند مرگ یکی از عزیزان. اضطراب بیشتر یک واکنش بزرگ است. اگر نگرانی و پریشانی که در یک موقعیت خاص احساس می کنید غیرعادی ، بیش از حد یا فراتر از واکنش های افراد دیگر باشد ، ممکن است اضطراب باشد تا استرس.
اضطراب باعث می شود که نتوانید فعالیت کنید. عبور از بیشتر شرایط استرس زا دشوار است اما در نهایت قابل کنترل است. اگر تا حدی ناراحت هستید که قادر به کار نیستید یا دچار حمله عصبی می شوید ، ممکن است دجار اختلال اضطراب شده باشید.

علائم استرس و اضطراب
استرس و اضطراب می توانند علائم جسمی و روانی ایجاد کنند. با اینکه شباهت های زیادی بین علائم استرس و اضطراب وجود دارد، اما افراد استرس و اضطراب را به صورت متفاوت تجربه می کنند.
علائم ذهنی استرس و اضطراب
- احساس عذاب قریب الوقوع
- وحشت یا عصبی بودن ، به ویژه در محیط های اجتماعی
- مشکل در تمرکز
- خشم غیر منطقی
- بی قراری

علائم جسمی استرس و اضطراب
- معده درد
- تنش عضلانی
- سردرد
- تنفس سریع و پی در پی
- ضربان قلب سریع
- تعریق
- تکان دادن
- سرگیجه
- تکرر ادرار
- تغییر در اشتها
- مشکل خواب
- اسهال
- خستگی
چه موقع برای درمان استرس و اضطراب اقدام کنیم؟
استرس و اضطراب همیشه چیز بدی نیستند. آنها واکنشهای طبیعی و کوتاه مدت هستند که افراد برای ایمن ماندن به آنها احتیاج دارند. اگر کسی بصورت مداوم احساس استرس یا اضطراب می کند ، باید به روانشناس مراجعه کند. nvlhk hsjvs

10علائم هشدار دهنده برای مراقبت از اضطراب و استرس
- اضطراب بیش از حد که در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند
- سو استفاده از مواد مخدر یا الکل برای مقابله با استرس یا اضطراب
- ترسهای غیر منطقی
- تغییر قابل توجهی در عادات خوابیدن
- تغییر قابل توجهی در عادات غذایی
- تغییر قابل توجهی در عادات بهداشت شخصی
- خلق و خوی طولانی مدت
- صدمه زدن به خود یا فکر کردن در مورد صدمه زدن به خود
- افکار خودکشی
- احساس عدم کنترل
درمان اختلالات اضطرابی
سه درمان اصلی برای اضطراب و استرس، روان درمانی ، دارو و تغییر شیوه زندگی است و بسیاری از افراد از ترکیب این سه بهره مند می شوند.
1- درمان استرس با روان درمانی
مشاوره در کمک به افراد در شناسایی ، پردازش و کنار آمدن با عوامل اضطرابی موثر است. درمان به افراد کمک می کند مهارت های خاصی را برای هدف قرار دادن عوامل خاص خود بیاموزند.
2- درمان استرس با دارو
داروهای ضد افسردگی به طور کلی دارای برخی عوارض جانبی خفیف هستند اما به کاهش برخی از علائم اضطراب کمک می کنند. از داروهای ضد افسردگی می توان برای مدت زمان طولانی استفاده کرد.
برای کاهش علائم اضطراب می توان از بنزودیازپین ها به صورت محدود استفاده کرد ، اما می تواند عادت ساز باشد. تمام داروها باید با تجویز روانپزشک شما باشد. هرگونه عوارض جانبی باید بلافاصله گزارش شود.
3- درمان استرس با تغییر شیوه زندگی
چندین تغییر وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید قبل از اینکه داروها را امتحان کنید. ورزش روزانه ، بهداشت خوب خواب ، تغذیه سالم و پرهیز از کافئین و الکل همه داروهای خانگی هستند که می توانند علائم اضطراب را کاهش دهند.
همه افراد دوره هایی از افزایش استرس را تجربه می کنند و گاهی اوقات استرس می تواند احساس طاقت فرسایی کند. مهم است که بیاموزید چگونه استرس خود را کنترل کنید و اینکه چه موقع باید کمک بگیرید. وقتی دیگر استرس کنترل نمی شود و علائم اضطراب در زندگی روزمره شما تداخل ایجاد می کند ، وقت آن است که از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرید.

تکنیک هایی برای کنترل و درمان استرس و اضطراب
تجربه گاه به گاه استرس و اضطراب امری طبیعی است و استراتژی هایی وجود دارد که می توانید برای کنترل بیشتر آنها استفاده کنید. به نحوه پاسخ بدن و ذهن به موقعیتهای استرس زا و ایجاد اضطراب توجه کنید. دفعه دیگر که یک تجربه استرس زا رخ دهد ، می توانید واکنش خود را پیش بینی کنید و ممکن است اختلال کمتری داشته باشد.
تغییر در سبک زندگی می تواند به کاهش علائم استرس و اضطراب روزمره کمک کند. از این روش ها می توان همراه با درمان های پزشکی برای اضطراب استفاده کرد.
9 تکنیک کاهش و درمان استرس و اضطراب
- داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم
- محدود کردن مصرف کافئین و الکل
- خواب کافی
- ورزش منظم
- مراقبه
- زمان بندی برای سرگرمی ها
- تمرین تنفس عمیق
- شناخت عواملی که استرس شما را تحریک می کنند
- صحبت با یک دوست

پرسش و پاسخ درمان استرس و اضطراب
اولین علایم استرس یا اضطراب چیست؟
اضطراب و استرس منجر به مجموعه ای از علائم تقریباً مشابه می شود: بی خوابی ، مشکل در تمرکز ، خستگی ، تنش عضلانی و تحریک پذیری.
چه عواملی باعث ایجاد استرس می شود؟
- فشار زیاد
- روبروشدن با تغییرات بزرگ
- نگران چیزی بودن
- کنترل زیاد بر نتیجه یک کار
- داشتن مسئولیت های سنگین.
- نداشتن کار ، فعالیت یا تغییر کافی در زندگی
چه اندام هایی تحت تأثیر استرس قرار می گیرند؟
استرس بر تمام سیستم های بدن از جمله سیستم اسکلتی عضلانی ، تنفسی ، قلبی عروقی ، غدد درون ریز ، دستگاه گوارش ، عصبی و تولید مثل تأثیر می گذارد. بدن ما برای مقابله با استرس در مقادیر کم بسیار مجهز است ، اما وقتی این استرس طولانی مدت یا مزمن شود ، می تواند تأثیرات جدی بر بدن شما بگذارد.
چند نوع اختلالات اضطرابی وجود دارد؟
انواع اختلالات اضطرابی عبارتند از:
- اختلال اضطراب عمومی
- اختلال اضطراب جدایی
- فوبیای خاص
- اختلال اضطراب اجتماعی (ترس اجتماعی)
- اختلال اضطراب ناشی از مواد / دارو
- آگورافوبیا
- اختلال هراس
- اختلال اضطراب به دلیل یک بیماری پزشکی
- اختلال اضطراب مشخص نشده
چه عواملی باعث اضطراب در کودکان می شود؟
- جنسیت : دختران بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات اضطرابی قرار دارند.
- ژنتیک : اضطراب اغلب در خانواده ها وجود دارد. فرزندان والدینی که دارای اختلالات اضطرابی هستند هفت برابر بیشتر در معرض این بیماری هستند
- مزاج: کودکانی که محتاط ، ترس ، خجالتی هستند و تمایل به اجتناب از افراد ، اشیا یا موقعیت ها دارند بیشتر مستعد ابتلا به اختلالات اضطرابی هستند.
- محیط: حوادث آسیب زای مانند طلاق ، بیماری یا مرگ در خانواده می تواند باعث اضطراب در کودکان شود و اعضای خانواده که به طور محسوسی مضطرب یا استرس دارند می توانند اضطراب کودکان را افزایش دهند.
سلام
دخترم که امسال باید به پیش دبستانی بره ، تا سال گذشته خیلی راحت و بدون اضطراب بود اما الان چتد وقتی میشه که حتی خونه مادربزرگش در حد ۱۰ دقیقه بدون حضور من و همسرم نمی مونه ، اضطراب جدایی داره و من خیلی نگران این موضوعم،مهد کودک هم ثبت نامش کردم اما فعلا خودم باهاش میرم و اونجا می مونم
خواهش میکنم راهنماییم کنید
دوست عزیز سلام
با توجه به علائمی که مطرح کردید باید گفت کودک شما دچار اضطراب جدایی است و گذشت زمان نه تنها باعث بهبود کودکتان نمیشود بلکه اختلال مزمن و درمان آن سخت تر میشود لذا توصیه میکنم سریعتر تا قبل از شروع پیش دبستانی برای درمان اضطراب از بازی درمانگر و روانشناس کودک کمک بگیرید
در مورد مهد رفتن هم تا زمانی که عادت کند و اضطراب درمان شود حتما در کنارش باشید و به هیچ عنوان او را با گریه و زور از خود دور نکنید
الان یه چند وقته دچار استرس و اضطراب و ضعف اعصاب شدید شدم ،همش بدنم داغ میشه و بغض گلومو میگیره و گریه میکنم تا رفع بشه ولی الان دارم از دارو استفاده میکنم ،لطفا راهنماییم کنید و راه کار بهم بگید که بتونم از این وضعیت خلاص بشم اینم بگم که اوایلش از کرونا ترسیدم که اضطرابم بیشتر شد .
سلام دوست عزیز
کمی بدلیل نوع تربیت و کمی مسایل وژنتیکی باعث این نوع استرس میشود. اولا باید برای غلبه بر استرس خود تمرین کنید. تمرین زیاد باعث میشود,کم کم و در طول زمان زیاد کم کم این مسایل عادی شود. مثلا در مقابل برخورد بقیه فقط به موقعیت بعنوان تمرین کاهش استرس نگاه کنید و اصلا به این توجه نکنید که او چه گفته است. سعی کنید در جملات بسیار کوتاه حرفتان را با ارامش تمام بزنید و سپس سکوت کنید. بارها و بارها و بارها این کار را تکرار نمایید. دوما باید روشهایی برای کاهش عصبانیت داشته باشید مثلا نوشتن ناراحتیها یا گفتن ناراحتیهای قبلی با ارامش به شخص و… به هر روشی که با ارامش بیشتری همراه باشد متوسل شوید تا حرفتان را بزنید.
سلام خانم مشاور ۲۴ساله هستم ۶ماهه تلاش کردم برای بارداری خدابهم بچه نداده همه چیزم سالمه دکتر میگه استرس زیاد داری الانم بامادرشوهرم یه بحث کوچیک کردم خیلی بدی شو به خواهرش گفتم اما مطمیننا میگه نمیخام شوهرم بفهمه اخه دوست ندارم دعوامون بشه بنظرت چیکارکنم ؟دوست ندارم به خودم استرس بدم
سلام دوست عزیز
شما هنوز سنی ندارید برای بچه دار شدن وقت بسیار دارید.خداوند برای هرکس مقدر و معلوم کرده چه موقع فرزندارشود.
کسانی که منتظر فرزند هستند باید همه لوازمات را داشته باشند.
یک مادر باید آرام و صبور و با تدبیر و اطلاعات فرزندپروری داشته باشد شما میتوانید بهترین استفاده را از اوقات قبل از فرزندارشدن برای گرم شدن زندگی زناشویی و گرم شدن رابطه باخانواده همسر داشته باشید و کمبودهای زندگی مشترکتان را با مطالعه و..برطرف کنید.
الان یه چند وقته دچار استرس و اضطراب و ضعف اعصاب شدید شدم ،همش بدنم داغ میشه و بغض گلومو میگیره و گریه میکنم تا رفع بشه ولی الان دارم از دارو استفاده میکنم ،لطفا راهنماییم کنید و راه کار بهم بگید که بتونم از این وضعیت خلاص بشم اینم بگم که اوایلش از کرونا ترسیدم که اضطرابم بیشتر شد .
ممنون میشم راهنماییم کنید تورو خدا
سلام دوست عزیز
کمی بدلیل نوع تربیت و کمی مسایل و ژنتیکی باعث این نوع استرس میشود. اولا باید برای غلبه بر استرس خود تمرین کنید. تمرین زیاد باعث میشود،کم کم و در طول زمان زیاد کم کم این مسایل عادی شود. مثلا در مقابل برخورد بقیه فقط به موقعیت بعنوان تمرین کاهش استرس نگاه کنید و اصلا به این توجه نکنید که او چه گفته است. سعی کنید در جملات بسیار کوتاه حرفتان را با ارامش تمام بزنید و سپس سکوت کنید. بارها و بارها و بارها این کار را تکرار نمایید.
دوما باید روشهایی برای کاهش عصبانیت داشته باشید مثلا نوشتن ناراحتیها یا گفتن ناراحتیهای قبلی با ارامش به شخص و… به هر روشی که با ارامش بیشتری همراه باشد متوسل شوید تا حرفتان را بزنید خواه نوشتن نامه.
شما میتوانید کتاب های خودیاری برخی دانشمندان مانند آلبرت الیس،ارون بک،یا لازاروس و…را بخوانید.دراین کتابها روشهایی برای کنترل افکار غیر منطقی پیشنهاد و آموزش داده شده از جمله روشهای مفید خودگویی مثبت است که اصولی دارد،همچنین بنظر بنده حقیر،بهترین درمان تقویت ایمان وتوکل است،سعی کنید بطور منظم مطالعات قرانی (همراه باتدبر وتفسیر)داشته باشید،اینکار به تدریج باورهای عمیق شما درمورد بیماری و مرگ را تغییر داده ،باورهای صحیح و حق را جایگزین ترس های شرک آلود میکند و یقینا در درمان اضطراب شما موثر خواهدبود.
سلام میخواستم درمورد پسرم یه کمک بهم بکنید پسرم اصلا علاقه ای به کلاس و باشگاه نشون نمیده انگار به زور میره البته همش بخاطر استرشه که بهش خوش نمیگذره همش میگه شاید نتونم این کارو انجام بدم.جدیدا خیلی عصبی شده مارو میزنه بی ادب شده خودش هم میزنه ….وای اعصاب مارو هم بهم میزنه
سلام دوست عزیز
علت این حالت صرفا عدم انگیزه است
دلایل زیادى براى انگیزه نداشتن نوجوانان وجود دارد، البته نوجوانان براى انجام كارهایى كه والدین شان از آنان مى خواهند، انگیزه ندارند اما براى كارهایى كه خودشان دوست دارند (مثل گفت و گوى تلفنى با دوستانشان، مهمانى دوستانه، بازى با دوستان) با انگیزه عمل مى كنند.
ابتدا با چکاب خون و آزمایش از سلامت جسمی فرزندتان مطلع و علت سستی ورخوت و بی حوصله گی ایشان را شناسایی کنید.