مشاوره روانشناسی : فرد نگرانی های عمده ای در ذهن خود دارد که ممکن است در موفقیت ، خوشبختی و رضایت او از زندگی اختلال ایجاد کند. تعادل ذهنی افراد در بسیاری از موقعیت ها مانند مشکلات خانوادگی ، دلتنگی ، هویت ، تنهایی ، از دست دادن انگیزه ، درد ، مشکلات مربوط به غذا یا تصویر بدن مورد نیاز است. وقتی فرد نتواند از پس شرایط برآید ، سلامت روانی خود را از دست می دهد.
مشاوره روانشناسی راهی برای کمک به افراد در حل مشکلات عاطفی ، اجتماعی ، شخصی یا بین فردی خود است. در مشاوره مشاور شما را راهنمایی می کند تا مشکلات را با روشی عینی بررسی کنید و بعد متفاوتی را برای درک شرایط نشان می دهد. روانشناس به شما کمک می کند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و راهکارهایی برای مدیریت و تغییر الگوهای ناراحت کننده افکار ، احساسات و رفتار پیشنهاد می کند.
مشاور روانشناسی به نگرانی های عاطفی ، اجتماعی ، شغلی ، مدرسه و سلامت جسمی افراد در مراحل مختلف زندگی خود توجه می کند ، و بر استرس های زندگی معمول و مسائل شدیدتری که ممکن است افراد به عنوان افراد و به عنوان بخشی از خانواده ها ، گروه ها و سازمان ها تجربه کنند تمرکز می کند. روانشناسان به افراد دارای مشکلات جسمی ، عاطفی و روانی کمک می کنند تا احساس خوب آنها را بهبود بخشند ، احساس پریشانی را کاهش دهند و بحران ها را حل کنند. آنها همچنین ارزیابی ، تشخیص و درمان علائم شدیدتر روانشناختی را ارائه می دهند.
ما در این سایت تمام سعی خود را کرده ایم تا به طور کامل مشکل شما را حل نماییم. پس لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید. در صورتی که حوصله خواندن متن ندارید می توانید از فایل های صوتی و ویدیوهایی که جناب آقای دکتر زمانپور دکتری رشته مشاوره زحمت تهیه آن را کشیده اند استفاده نمایید.
در ابتدا به معرفی دسته بندی های حوزه مشاوره روانشناسی می پردازیم که بتوانیم به طور کامل و دقیق و در کوتاه ترین زمان جواب مناسب را به شما عزیزان ارائه دهیم. بطور کلی ما شش دسته بندی در این حوزه داریم که در زیر قرار داده شده است و به طور مختصر درباره هر کدام توضیحاتی ارائه شده است. با دانستن اینکه مشکلات شما مربوط به کدام دسته از مشکلات خانوادگی می باشد، می توانید به مقاله مربوط به آن دسته مراجعه کرده و جواب سوالات خود را بیابید.
لیست موضوعات مشاوره روانشناسی که در ادامه می خوانید
برای دریافت کامل ویدئوها ایمیل خود را وارد کنید تا برای شما ارسال گردد.
16 کمک مشاوره روانشناسی
- جنبه های سالم و قوت فرد (خواه به عنوان افراد ، زوج ها ، خانواده ها ، گروه ها یا سازمان ها دیده شود)
- تأثیرات محیطی / موقعیتی (چگونه مسائل فرهنگی ، جنسیتی و سبک زندگی تجربیات و نگرانی های افراد را شکل می دهد)
- مسائل مربوط به مهارت های ارتباطی افراد
- نقش شغل و کار در زندگی مردم
- نگرانی های تعدیل مدرسه و شغل / کار
- تصمیم گیری در مورد شغل و کار و پرداختن به انتقال بازنشستگی در مدرسه ، کار و کار.
- مشکلات روابط از جمله مشکلات زناشویی و خانوادگی.
- کمبود یادگیری و مهارت
- مدیریت استرس و کنار آمدن با رویدادهای منفی زندگی
- مشکلات سازمانی
- مقابله و سازگاری با ناتوانی های جسمی ، بیماری یا آسیب
- سازگاری شخصی / اجتماعی
- توسعه هویت شخص
- اختلالات روانی
- ساخت آزمون و اعتبار سنجی برای سازمان ها
- آموزش روش تحقیق برای تحقیقات علمی

مشاوره فردی
برخی از افراد به دلیل اینکه در زندگی خود یک اتفاق استرس زا یا آسیب زا را تجربه کرده اند ، به دنبال مشاوره روانشناسی می روند و صحبت با یک مشاور به آنها کمک می کند تا اوضاع را پردازش کنند.
مشاوره و روان درمانی فردی در تمام دوران رشد فرد (کودکان ، نوجوانان یا بزرگسالان) طیف گسترده ای از مهارت ها و تجربیات را برای پرداختن به موضوعات مختلف درمانی فردی و حمایت از بینش ، رشد و تغییر در اختیار افراد قرار می دهد. افراد این فرصت بی نظیر را دارند که با همکاری یک درمانگر و مشاور بر روی خود و اهدافشان در یک محیط درمانی حمایتی با یک برنامه درمانی شخصی کار کنند. در مشاوره فردی به بررسی احساسات ، تعاملات و رفتارهای پرداخته می شود و عوامل موثر در زمینه ایجاد مشکل شناسایی می شود.
افراد معمولاً برای حل ، کاوش و تغییر در مسائل ، احساسات و رفتارهای شخصی خود برای مشاوره فردی تصمیم می گیرند. همچنین کشف و پرداختن به الگوهای رابطه ، ارتباط و تعامل با دیگران و همچنین پویایی خانواده و روابط در روند مشاوره و روان درمانی فردی معمول است. lah,vi v,hkakhsd
مشاوره فردی به شما این فرصت را می دهد تا عادات ، احساسات و رفتارهای آگاهانه یا ناخودآگاه را که می تواند به شما آسیب برساند مانند افسردگی ، اضطراب ، انتقاد از خود ، سو مصرف مواد ، روابط منفی و غیره کشف کنید.
هدف مشاوره فردی تسهیل تغییر رفتار، بهبود توانایی فرد در ایجاد و حفظ روابط، افزایش اثربخشی و توانایی فرد در کنار آمدن با آن، ارتقا روند تصمیم گیری و تسهیل پتانسیل فرد و توسعه فردی می باشد.
مهارت های ارتباطی
در هر شرایط و یا روابط اجتماعی مسائل ارتباطی به وجود بیاید. سو تفاهم یا برداشت غلط از دیگران برای افراد آسان است و این تفاهم ها ممکن است منجر به مشاجره یا تنش در روابط شخصی یا شغلی شود. در برخی موارد ، درگیری ممکن است بوجود آید و این تعارضات می تواند ارتباطات را حتی چالش برانگیزتر کند.
ممکن است در هنگام جستجوی دلایل بروز مشکلات ارتباطی یا هنگام کار با هرگونه ناراحتی یا دشواری که در نتیجه مسائل مکرر ارتباطی ایجاد می شود ، از حمایت یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرید.
تعدادی از عوامل ممکن است به چالش های ارتباطی بین دو یا چند طرف کمک کنند. اختلاف نظر ممکن است منجر به اختلاف نظر بین دوستان یا همکاران شود و این می تواند به مشکلات ارتباطی کمک کند. کسانی که به دنبال مشاوره روانشناسی برای نگرانی در رابطه هستند ممکن است به طور مکرر مسائل ارتباطی را دلیل مراجعه به درمان ذکر کنند.
در برخی موارد ، مشکلات ارتباطی ممکن است در نتیجه زمینه های مختلف فرهنگی یا تجارب شخصی ایجاد شود. از آنجا که سبکهای ارتباطی غالباً بین فرهنگها بسیار متفاوت است ، ممکن است شخص بتواند همان حرف را به دو شخص که متعلق به فرهنگهای مختلف هستند بگوید و به دو روش کاملاً متفاوت تفسیر شود. این نوع موضوعات ممکن است منجر به سردرگمی یا درگیری شود یا در برخی موارد به بی ادبی تعبیر شود.lah,v v,hkakhsd
سلامت جسمی یا روانی ضعیف نیز ممکن است منجر به از بین رفتن ارتباط بین فردی شود. فردی که دچار بیماری یا پریشانی است ممکن است از برقراری ارتباط با پزشک متخصص مراقبت های بهداشتی یکی پس از دیگری خسته شود یا توصیف یک مسئله خاص برای او دشوار باشد و این می تواند مانعی برای درمان شود.
12 کاربرد مهارت های ارتباطی
- استرس دوران کودکی
- مسائل مربوط به سلامت جسمی و روانی
- ضربه
- سوء تعبیر از گفته ها یا انگیزه های شخص دیگر
- عدم درک دیدگاه شخص دیگری
- موانع فرهنگی
- تفاوت های زبانی
- فرضیات و کلیشه های نادرست
- سنگ اندازی
- راز و نیرنگ
- اظهارات یا رفتارهای التهابی
- مهارت ضعیف گوش دادن
گزینه های درمانی بسیاری برای افرادی که با مشکلات ارتباطی روبرو هستند وجود دارد. بسته به شرایط خاص فرد ، افرادی که نیاز به حمایت و مشاوره دارند ممکن است از خانواده درمانی ، مشاوره زوجین یا درمان فردی بهره مند شوند.
ما در مشاوره مهارت های ارتباطی سبک های اصلی ارتباطی افراد را بررسی می کنیم که هر کدام با زبان ، رفتارها و تأثیرات خاصی مشخص می شوند. شناسایی سبک های اصلی ارتباطی احتمالاً در روند شناخت سبکهای مورد استفاده در روابط شخصی فرد مفید خواهد بود ، که می تواند به فرد کمک کند تا بتواند تنظیمات مورد نیاز برای تسهیل رشد و توسعه همه روابط را انجام دهد.
ما به افراد کمک می کنیم تا استراتژی های ارتباطی را بررسی کنند تا مشخص شود آیا سبک ارتباطی فرد افکار ، نیازها و اهداف فرد را به اندازه کافی منتقل می کند. در درمان ، افرادی که غالباً دچار سوتفاهم می شوند، می توانند علت سوءتفسیر دیدگاه های دیگران یا انتقال نادرست عقاید خود را کشف کنند. مشاوره مهارت های ارتباطی می تواند با کمک به افراد در بهبود کیفیت ، ماهیت و فراوانی ارتباطات ، مهارت های بین فردی و بین گروهی را بهبود بخشد.
روانکاوی
زیگموند فروید بنیانگذار روانکاوی و رویکرد روان پویایی روانشناسی بود. روانکاوی پیشنهاد می کند که افراد می توانند با آوردن محتوای ناخودآگاه به آگاهی آگاهانه ، دچار تخیله هیجانی شوند و از وضعیت فعلی ذهن خود بینش کسب کنند. از طریق این روند ، فرد می تواند از پریشانی روانشناختی رهایی یابد. روانکاوی همچنین نشان می دهد که:
- رفتار فرد تحت تأثیر محرک های ناخودآگاه وی قرار دارد.
- مشکلات عاطفی و روانی مانند افسردگی و اضطراب اغلب ریشه در تعارضات بین ذهن آگاه و ناخودآگاه دارد.
- رشد شخصیت به شدت تحت تأثیر حوادث دوران کودکی قرار دارد (فروید اظهار داشت که شخصیت در سن 5 سالگی عمدتاً سنگ تمام گذاشته شده است).
- مردم از مکانیسم های دفاعی برای محافظت از خود در برابر اطلاعات موجود در ناخودآگاه استفاده می کنند. lah,vi v,hkakhsd jgtkd
- تحلیلگران ماهر می توانند با استفاده از استراتژی های روانکاوی مانند تجزیه و تحلیل خواب و ارتباط آزاد ، فرد را به جنبه های خاصی از ضمیر ناخودآگاه خود آگاهی دهند.
روانکاوی روشی برای درمان مشکلات عاطفی است که شامل برقراری ارتباط بین روانکاو و فرد با هدف کسب بینشی از دنیای درونی فرد و چگونگی تأثیر آن بر عواطف ، رفتار و روابط وی است. روانکاوی همچنین سیستمی از ایده ها در مورد ذهن و شخصیت انسان است.
افراد مبتلا به افسردگی ، کشمکش های عاطفی ، ضربه های عاطفی ، الگوهای رفتاری روان رنجور ، الگوهای رفتاری خود تخریبی ، اختلالات شخصیتی یا روابط مداوم ، ممکن است از درمان روانکاوی بهره مند شوند.
روانکاوی سعی دارد نیروهای ناخودآگاه آزار دهنده را به آگاهی آگاهانه برساند. با بینش های به دست آمده در هنگام تجزیه و تحلیل ، بیمار می تواند در بهبود روابط و بهره وری ، قطع الگوهای خود شکنانه یا خودتخریبی ، و حتی شاید باز کردن پتانسیل خلاقیت خود تلاش کند.
روانکاوی شامل موارد زیر است:
- روانکاوی کاربردی (که اصول روانکاوی را برای مطالعه هنر ، ادبیات و موقعیت ها و موقعیت های دنیای واقعی اعمال می کند)
- عصب روانکاوی (که علوم اعصاب را در موضوعات روانکاوی مانند خواب و سرکوب اعمال می کند(
- روانکاوی درمانی
درمان روان کاوی می تواند در درمان تعدادی از شرایط موثر باشد: افسردگی ،اختلالات اشتها، اختلالات جسمی و برخی از اختلالات اضطرابی.
مشاوره شغلی
پیشرفت شغلی شما یک فرایند مادام العمر است که در واقع از زمان تولد شما شروع شده است. تعدادی از معیارها در پیشرفت شغلی شما تأثیر دارند ، از جمله علایق ، توانایی ها ، ارزش ها ، شخصیت ، زمینه و شرایط شما. مشاوره شغلی فرایندی است که به شما کمک می کند تا خود و دنیای کار را بشناسید و در تصمیم گیری های شغلی ، تحصیلی و زندگی خود درک کنید.
مشاوره شغلی یک مشاوره طراحی شده برای کمک به انتخاب ، تغییر یا ترک شغل است و در هر مرحله از زندگی در دسترس است. شغل شخص اغلب یکی از مهمترین جنبه های بزرگسالی است و شروع یک کار جدید ، چه برای اولین بار ، یا برای بار دوم یا هر زمان پس از آن ، می تواند یک رویداد استرس زا باشد ، به ویژه هنگامی که مشکلات اقتصادی مانند رکود اقتصادی و تورم اتفاق می افتد، یک مشاور شغلی می تواند با طرح و بحث در مورد گزینه های بالقوه شغلی فرد به شما کمک کند.
اکثر افراد یک سوم زندگی خود را در محل کار خود سپری می کنند ، اما تعداد محدودی اظهار رضایت از شغل خود را دارند. استرس شغلی ممکن است به اضطراب یا افسردگی منجر شود ، بنابراین یافتن یک شغل مناسب برای سلامتی ذهنی مهم تلقی می شود. هنگام انتخاب مناسب ترین شغل یا یافتن شغل جدید در صورت عدم رضایت یا ناامیدی ، خدمات مشاور شغلی می تواند مفید باشد. lah,vi v,hkakhsd Hkghdk
یک مشاوره روانشناسی شغلی می تواند منابع اطلاعات شغلی را ارائه دهد ، در مورد توسعه شغلی بحث کند ، و ارزیابی و ارزیابی استعداد و توانایی را تفسیر کند. همچنین مشاوره شغلی می تواند به هر کسی که می خواهد شغل خود را تغییر دهد ، به طور کلی کار را ترک کند ، یا راه هایی را برای رضایت بیشتر از شغل خود جستجو کند بسیار مفید باشد. مشاوره شغلی به افراد کمک می کند مهارت ها ، نیازها و خواسته های خود را ارزیابی کنند تا شغلی مناسب خود پیدا کنند
6 مزیت مشاوره شغلی
- به شما کمک کند تا بفهمید چه کسی هستید و از تحصیلات ، حرفه و زندگی خود چه می خواهید.
- شما میتوانید در مورد افکار ، ایده ها ، احساسات و نگرانی های خود در مورد انتخاب شغل و تحصیلات با مشاور شغلی صحبت کنید
- به شما کمک می کند افکار و احساسات خود را مرتب کنید ، سازماندهی کنید و به آنها احساس کنید.
- به شما کمک می کند عوامل موثر بر پیشرفت شغلی خود را شناسایی کنید و به شما در ارزیابی علایق ، توانایی ها و ارزش ها کمک می کند
- به شما کمک می کند منابع و منابع اطلاعات شغلی را بیابید
- کمک به شما در تعیین مراحل بعدی و تدوین برنامه ای برای دستیابی به اهداف خود
تست روانشناسی و روانسنجی
آزمون های روانشناسی و روان سنجی به دلایل بسیار متنوعی انجام می گیرد. به عنوان مثال کودکانی که در مدرسه مشکل دارند ، ممکن است تحت آزمایش استعداد یا آزمایش های مربوط به اختلالات یادگیری قرار بگیرند. آزمون مهارت هایی مانند مهارت ، زمان واکنش و حافظه می تواند به متخصص مغز و اعصاب کمک کند تا بیماری هایی مانند آسیب های مغزی یا زوال عقل را تشخیص دهد.
اگر شخصی در محل کار یا تحصیل یا در روابط شخصی با مشکل روبرو است ، آزمون ها می تواند به یک مشاوره روانشناسی بفهماند که در زمینه مدیریت خشم یا مهارت های بین فردی یا برخی از ویژگی های شخصیتی با افراد کار کند.
سایر آزمون ها ها ارزیابی می کنند که آیا افراد دچار اختلالات عاطفی مانند اضطراب یا افسردگی شده اند. علت اصلی مشکلات یک فرد همیشه روشن نیست. به عنوان مثال ، اگر کودکی در مدرسه مشکل دارد ، آیا مشکل خواندن مانند نارساخوانی دارد؟ آیا یک مشکل توجه مانند اختلال بیش فعالی با کمبود توجه (ADHD) وجود دارد؟ مشکل در کنترل تکانه؟
تست ها و ارزیابی های روانشناختی به روانشناس اجازه می دهد تا ماهیت مسئله را درک کند و بهترین راه حل برای حل آن را دریابد.
آزمون های روانشناسی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که دسته اول که آزمون های شخصیت نامیده میشود، نگرش ها ، ارزش ها ، اعتقادات ، علایق و روش های بودن در کنار دیگران را بررسی می کنند. در این آزمون ها از سوالات باز استفاده می شود تا شیوه های معمولی رفتار شما (عملکرد معمول) را مشاهده کنید.
دسته دوم آزمون های روان سنجی استعداد و توانایی را ارزیابی می کنند. تست استعداد شامل مواردی مانند ضریب هوشی و توانایی های شناختی شما است. در آزمون های توانایی ، دانش و مهارت مانند املا و دستور زبان شما بررسی می شود. این نوع تست ها چند گزینه ای ، با پاسخ های درست و غلط هستند و بهترین پتانسیل (حداکثر عملکرد) شما را بررسی می کنند.
آزمون های ضریب هوشی ، آزمون ورودی دانشگاه ، تست ورودی سربازی و تست مشکلات یادگیری و… همه با استفاده از ارزیابی روان سنجی انجام می شود.
روانشناسی صنعتی و سازمانی
روانشناسی صنعتی – سازمانی شاخه ای از مشاوره روانشناسی است که نظریه ها و اصول روانشناسی را در سازمان ها اعمال می کند و بر افزایش بهره وری در محیط کار و موارد مرتبط مانند رفاه جسمی و روحی کارمندان متمرکز است.
روانشناسان سازمانی – صنعتی وظایف بسیار متنوعی را انجام می دهند ، از جمله مطالعه نگرش و رفتار کارگران ، ارزیابی شرکت ها و انجام آموزش های رهبری.
روانشناسی صنعتی – سازمانی را دارای دو بخش اصلی می باشد که بخش اول ، مربوط به صنعت میباشد که شامل بررسی چگونگی بهترین تطبیق افراد با نقشهای شغلی خاص است.
روانشناسان ما در این بخش ویژگی های کارمندان را ارزیابی می کنند و سپس این افراد را با مشاغلی مطابقت دهند که احتمالاً در آنها عملکرد خوبی دارند. سایر کارکردهایی که در بخش صنعتی روانشناسی قرار دارند شامل آموزش کارمندان ، تدوین استانداردهای عملکرد شغلی و اندازه گیری عملکرد شغلی است.
بخش سازمانی روانشناسی بیشتر بر درک چگونگی تأثیر سازمانها بر رفتار فردی متمرکز است. ساختارهای سازمانی ، هنجارهای اجتماعی ، سبک های مدیریتی و انتظارات از نقش همگی عواملی هستند که می توانند بر نحوه رفتار افراد در داخل سازمان تأثیر بگذارند. روانشاسی سازمانی عملکرد و سلامتی افراد در سازمان ها را بهبود می بخشد تا برای سازمان مفید و موثر باشند.
8 فعالیت اصلی روانشناسان صنعتی و سازمانی :
- انتخاب کارمند: این حوزه شامل ارزیابی کارمندان ، برای تعیین صلاحیت متقاضیان کار برای یک موقعیت خاص است.
- ارگونومی در محیط کار: شامل طراحی روش ها و تجهیزات طراحی شده برای به حداکثر رساندن عملکرد و به حداقل رساندن آسیب است.
- توسعه سازمان: روانشناسان صنعتی و سازمانی که در این زمینه کار می کنند ، اغلب از طریق افزایش سود ، طراحی مجدد محصولات و بهبود ساختار سازمانی ، به بهبود سازمانها کمک می کنند.
- مدیریت عملکرد: روانشناسان سازمانی که در این زمینه کار می کنند ارزیابی ها و تکنیک هایی را برای تعیین اینکه آیا کارمندان وظایف خود را به خوبی انجام می دهند توسعه می دهند.
- آموزش و توسعه: متخصصان در این زمینه معمولاً تعیین می كنند كه چه نوع مهارت هایی برای انجام مشاغل خاص و همچنین تدوین و ارزیابی برنامه های آموزش كارمندان لازم است.
- زندگی کاری: این حوزه بر بهبود رضایت کارمندان و به حداکثر رساندن بهره وری نیروی کار متمرکز است. روانشناسان صنعتی سازمانی در این زمینه ممکن است تلاش کنند تا راه هایی برای سودمندتر کردن مشاغل یا طراحی برنامه هایی برای بهبود کیفیت زندگی در محل کار پیدا کنند.
- تنوع محل کار: در حوزه روانشناسی سازمانی ، متخصصان در این زمینه ممکن است به مشاغل کمک کنند تا شیوه های استخدام را که باعث ایجاد تنوع بیشتر می شود ، توسعه دهند و همچنین کارکنان را در زمینه تنوع و فراگیری آموزش دهند.
- رهبری: روانشناسان صنعتی و سازمانی به رهبران در ایجاد استراتژی های بهتر و آموزش مدیران برای استفاده از مهارت های مختلف رهبری برای مدیریت موثرتر اعضای تیم کمک می کنند.
سلام. یکی از آشنایان ما همسرش بر اثر کرونا فوت کرد و دختری ۵ و نیم ساله دارد که خبر فوت پدرش را به او نگفتن و به او گفتن پدر تو سفری طولانی رفته آیا چنین رفتاری از نظر شما درسته؟ به طور کلی عبارتهایی مانند پدرت به خواب رفته یا سفر رفته درست است یا نه؟
سلام
مرگ یکی از مفاهیمی است که کودکان آن را با وجود تلخیهایی که دارد درک می کنند و اضطراب بیان نشده مرگ، ذهن بچهها را هم درگیر میکند بچه ۵ ساله وقتی خرگوش خانگی اش تلف میشود ناراحت میشود و می داند که دیگر برنخواهد گشت.
هنگامی که شخص مهم زندگی کودک مانند پدر ، مادر یا مادربزرگ فوت میکند برخورد صادقانه مناسبترین برخورد است، عبارتهایی مانند به خواب رفته یا سفر رفته ممکن است علاوه بر بیاعتمادی آثار دیگری مانند ترس از خوابیدن یا سوگ عارضهدار طولانی را به دنبال داشته باشد.
وقتی پدر یا مادر فوت میکند البته که کودک تجربه سخت و غیرقابل تحملی دارد، اما بیان قصهگونه و تدریجی آن متناسب با سن کودک مناسب ترین کار است که اگر چنانچه همراه با حمایت و درآغوش کشیدن کودک و توجه به احساسهای خشمگونه ، نگرانی و دلتنگی کودک باشد در طولانی مدت بسیار بهتر از دروغ گفتن و ساختن افسانههای آرزومندانه به کودک است، حتی میتوان بعد از چند روز که کودک آمادگی نسبی داشته باشد به محل فوت شخص عزیز برد تا بتواند با فقدان واقعی کنار بیاید، چنانچه کودک، بزرگسالی همدل و مراقب در کنار داشته باشد، میتواند با تجربه سوگ و فقدان با آثار روانشناختی ناخوشایند کمتری کنار بیاید.
مهم است که علاوه بر تجربه فقدان کودک بیاعتمادی گسترده را تجربه نکند.
تندرست بمانید
سلام،دختری ۱۷ ساله دارم که دوست نداره جورابشو از پاش در بیاره حتی موقع خواب اگه از حمامم بیاد بیرون حتما دنپایی میپوشه و سریع لباسشو پوشید جورابشو میپوشه حتی با دنپایی رو فرشی هم بازم باید جورابش پاش باشه خانم دکتر دخترم از سال چهارم یا پنجم ابتدایی اینطوری شد ازش میپرسم میگه مدل پام زشته در صورتی که پاش قشنگه واینکه دخترم از لحاظ چهره به گفته مردم خیلی زیباس و اینکه میگن زیباتر از خواهر کوچیکشه حتی مدل پاش هم قشنگتر از خواهرشه اما بازم میگه من دوست ندارم کسی پامو ببینه
سلام دوست عزیز
علت حساسیت فرزندشما به پاهایش سه دلیل ممکن است داشته باشد
ابتدا خاطره ای که درگذشته ازپاهایش داشته که به صورت شوک درذهن اوباقی مانده است
ثانیا گفته دیگرانی که قبلا ولو یک بار به ایشان از نازیبایی پا وبه صورت شوک دریافت شده باشد
وثالثااینکه ایشان هیچگونه شمایل پارانپذیرفته باشدواصولا همه رازشت بداند
درهرسه صورت بایدبررسی واحتمال نیازبه روانکاوی داشته باشدتاپای خودرابپذیرد لطفا به یک مشاوریاروانکاو مراجعه کنید
سلام شوهرم بسیارعصبی است رفتارهایی میکندبعدپشیمان میشود محبتش ازدلم رفته واصلا دوستش ندارم چکارکنم؟؟؟
روش های برخور با آدم های زودجوش و عصبی در پاسخهای مشابه بسیار تکرار شده است. لطفا مطالعه فرمایید. اما بطور کلی باید تا جای ممکن از پیش آمدن این اتفاقات جلوگیری نمایید. اما هنگامی که او عصبی شد به سرعت صحنه را ترک کنید و از ادامه بحث جدا خودداری کنید. حرف او را در لحظه قبول کرده بعدا در آرامش نظر و حرفتان را باو بگوئید. بهترین کار در مقابل ادامه عصبانیت او بی تفاوتی و آرامش و کنترل خود است. این رفتار باعث می شود او از رفتارش نتیجه ای نبیند و آن را تکرار نکند. اما عصبانیت و ناراحتی متقابل شما او را به هدفش می رساند و باعث تکرار روند می شود.
سلام خسته نباشید من یه سوالی داشتم میخاستم بدونم که این که میگن زن باید اخلاق شوهرشو بلد باشه وبدونه چه طور باهاش برخورد کنه و اینکه همه چیز دست زن واگه زن خوب باشه مرد هم خوب میشه تا چه حد درسته؟و اینکه ایا یه زن میتونه با رفتارش اخلاق شوهرشو عوض کنه؟
سلام پرسشگرعزیز
ضرب المثلی هست که میگویند یا شوهرت را قانع کن یا شرمنده.
اگررفتار و عملکرد شما صحیح و جذاب باشد قانع میشود و اگر تنها صحیح باشد و جذابیتی نداشته باشد توام باصبوری انجام شود شرمنده و کوتاه میاید.
بهترین رفتارگرفتن راهکارهای صحیح از مشاور میباشد و مداومت در اعمال صحیح یقینا موثرخواهد بود.
بطورکلی زن و شوهر نهایت ۱۵ درصد میتوانند روی هم تاثیرگذارباشند و بقیه تکنیک زندگی قلق ورگ خواب همسرهست که باید باسیاست درکمند همسر آید و آرام گیرد.
سلام خانم دکتر عزیز دختری ۱۷ ساله دارم که دوست نداره جورابشو از پاش در بیاره حتی موقع خواب اگه از حمامم بیاد بیرون حتما دنپایی میپوشه و سریع لباسشو پوشید جورابشو میپوشه حتی با دنپایی رو فرشی هم بازم باید جورابش پاش باشه خانم دکتر دخترم از سال چهارم یا پنجم ابتدایی اینطوری شد ازش میپرسم میگه مدل پام زشته در صورتی که پاش قشنگه واینکه دخترم از لحاظ چهره به گفته مردم خیلی زیباس و اینکه میگن زیباتر از خواهر کوچیکشه حتی مدل پاش هم قشنگتر از خواهرشه اما بازم میگه من دوست ندارم کسی پامو ببینه
سلام دوست عزیز
علت حساسیت فرزندشما به پاهایش سه دلیل ممکن است داشته باشد”
ابتدا خاطره ای که درگذشته از پاهایش داشته که به صورت شوک درذهن او باقی مانده است
ثانیا گفته دیگرانی که قبلا ولو یک بار به ایشان از نازیبایی پا و به صورت شوک دریافت شده باشد
وثالثا اینکه ایشان هیچگونه شمایل پارا نپذیرفته باشد و اصولا همه راز شت بداند
در هر سه صورت باید بررسی و احتمال نیازبه روانکاوی داشته باشد تاپای خود را بپذیرد لطفا با یک مشاور یا روانکاو تماس بگیرید.
سلام. باتشکراز سایت خوبتون
بنده دختری هستم 38 ساله که بایه پسر 35ساله حدود یه سالی اشناهستم .البته قصدمون جدی بود گفتیم یه مدتی حرف بزنیم خلق وخوی هم دستمون بیاد ببینیم به دردهم میخوریم یا نه!
دوبار قراربود به خواستگاری بیاد خونوادش مانعش شدن به خاطرسنمون. به اونا گفته بوده ازمن بزرگتره.البته ما باهم رابطه هم داشتیم.ولی نه اون حد که دخول انجام بشه. من خیلی وابستش شدم.الانم مادرش مریضه احتمال داره عمرشو تموم کنه. حالا برامن یه خواستگاراومده که ازهمه لحاظ خوبن ولی پسره خجالتی هست. اما دلم باهاش نیست میترسم بهش احساس نداشته باشم.این قبلی هم میگه اگه منو میخوای صبرکن توخونشون دعوا کرده.میگه خوموصددرصد میکشم.نه خودش میتونه تنها بیاد جلود نه اونامیان. منم دودلم نمیتونم ترکش کنم فراموشش کنم. میترسم بعدازدواج باهاش درارتباط باشم.موندم دو راهی.ولی به من میگه برو ازدواج کن منم خودکشی میکنم. قبلنم یه باراین کار رو کرده ولی نجاتش دادن.به خاطراینکه یه دختریومیخواسته. یه خواهر داره نمیزاره.من موندم چکارکنم؟ لطفا راهنمایی کنید عذاب وجدان دارم.
باهم عهدکرده بودیم جدانشیم کمکم کنیدراه درستوانتخاب کنم خیلی توفشار فکریم.
با سلام خدمت شما؛
شما اولا توی این دور و زمونه باید یاد بگیری که نقد رو به نسیه ندهی!
اون آقا تکلیفش معلوم نیست ، هم با خانوادش درگیر هست و هم با خودش…
این آقای جدید که به خواسگاری شما اومده اگه میدونی شرایطش خوبه ، یه مقداری هم روی شناخت بیشتر ایشون وقت بذار و اگه مشکل آنچنانی نداشت ، بله رو بهش بگو.
اما اون آقا که میفرمایی حدود یک ساله باهاش در ارتباط هستی ، به نظر نمیاد که بتونه یک زندگی مشترک رو به سرانجام برسونه! این آقا ضعیف تر از این حرفهاست که بتونی بهش تکیه کنی! وقتی که یه نفر برای پیشبرد اهدافش، همش دست به دامن خودکشی بشه ، یعنی اینکه ضعیف و ناتوان هست و نمیتونه مشکلش رو به درستی و عاقلانه و صبورانه حل و فصل کنه و تنها کاری که از دستش برمیاد فوری تهدید به خودکشی و راحت کردن خودش هست.
این که نشد راه حل!!! این یعنی بی صبری و ناتوانی!
یک بار برای یک دختر دیگه اینکار رو کرده و میخواسته خودشو خلاص کنه ، حالا هم برای شما…
چگونه میخوای به همچین فردی دلخوش باشی!! در طول زندگی با شما هم ممکنه هر وقت از یک مشکل در زندگی خسته بشه ،، ممکنه دست به خودکشی بزنه و…!
در ضمن سنش هم از شما کمتر هست و بنده فکر میکنم اگه با شما ازدواج کنه ، به زودی ازتون خسته بشه و همین رفتارها رو از خودش بروز بده. شما الان رو در نظر نگیر ،رابطه دوستی خیلی فرق میکنه با ازدواج و زندگی مشترک! الان درقبال شما هیچگونه تعهدی نداره و دست و بال ایشون باز هست و محدودیتی نداره اما زندگی زناشویی تعهد و مسعولیت پذیری ایجاد میکنه و برای انسان محدودیت هایی رو به وجود میاره که خودش صبر و تحمل فراوانی را میطلبد.
حالا قول و قرارهایی هم بینتون بوده که نخواستید این قول و قرارها شکسته بشه اما وقتی که به نظر میاد این کار شدنی نیست و خانواده ایشون راضی نیستن و موانع زیادی سر راه شما هست و شما الان خواستگار دارید و به خاطر یک جریان که مشخص نیست آخرش چی میشه و هیچ تضمینی وجود نداره که نمیتونید صبر کنید و فرصت رو از دست بدهید!!
فرصت ها هم که همیشگی نیستن ، اگه فرصتها از دست بروند دیگه ممکنه فرصت گیر شما نیاد!
به هر حال باید عاقل باشید و معقولانه به مسایل نگاه کنید و یک تصمیم منطقی و درست بگیرید و تحت تأثیر هیجانات و احساسات نباشید.
وارد هر زندگی هم که شدید و با هر فردی تشکیل زندگی مشترک دادید دیگه باید سعی کنید که عشق رو ایجاد کنید و یک فضای صمیمی به وجود بیارید و دور گذشته رو خط بکشید و روی خودتون کنترل داشته باشید و یک انسان پایبند و متعهد نسبت به زندگیت و شوهرت باشی.
براتون آرزوی موفقیت و سربلندی دارم
باسلام وخسته نباشید دختر م نوزده سالشه هنوز شب ها باید چراغ روشن باشه بخوابه،نمیدونم چه کار کنم،میترسه،میدونم مقصر خودم بودم ،توبچه گی مدام میگفتم مواظب باش،از این قبیل حرفها،راهنماییم میفرمایید آیا درمان داره،نگرانم همیشه،استرس اضطراب هم داره با تشکر که وقت گذاشتید
سلام پرسشگر عزیز
این حالت ازخوابیدن درشب ۳ علت میتواند داشته باشد:
ابتدا صرفا یک عادت باشد و فرزند شما با این نور درشب عادت کرده که این حالت طبیعتا به شبکه چشم ایشان آسیب میرساند و اما میتواند دلیل بدخوابی ایشان باشد افرادی که دیر بخواب میروند تاریکی برایشان خوشایند نیست.
ترسهای اکتسابی: ترس ممکنه از مادر به کودک سرایت کند و کودک ترس را از مادر خود کسب کند. مادری که به محض مواجه شدن با موقعیتی نامطلوب، جیغ می زند و می لرزد و به لکنت می افتد. ترس خود را به آسانی به کودکش منتقل می کند، مثل ترس از رعد و برق و حشرات. متأسفانه اثر این نوع ترس ممکن است تا مدتها در ذهن کودک باقی بماند.
ترسهای عاطفی: ترس ممکن است به علت هیجانات عاطفی و فشارهای روحی کودک باشد. تنشهای عصبی و عاطفی ابتدا به صورت اضطراب و سرانجام به صورت ترس دائمی در کودک ظاهر می شود. مانند اضطراب ناشی از دوری پدر و مادر، این حالت عاطفی به صورت ترس از تاریکی و تنهایی ظهور می کند.
سلام من ١ماهه عقد كردم و همسرم از روي علاقه اي ك داره گاز ميگيره منو…مشكل خاصي باهاش ندارم ولي اين سري خيلي بدتر هميشه بود و دقيقا از همون شب روي بدنم جاهاي كبودي ديدم بدونه اينكه ب جايي خورده باشه يا گاز گرفته باشه…بي دليله كبوديا يعني ميتونه در اثر همون ي گاز باشه؟؟خطرناكه؟؟؟
سلام
دوست عزیز،تشخیص این مساله از بعد روانشناسی نیاز به بررسی دقیقتری دارد که توصیه میشود با یک روانشناس مشورت کنید،این مسئله میتواند ریشه در دوران کودکی داشته باشد و در بزرگسالی به این شکل نمود کرده باشد.
اگر از روي محبت است وازار جسمی بحساب نمی آید،مانعی ندارد اما همسرتان باید بداند که طبق قانون اسلام ما حتی نسبت به جسم خودمان هم مسئول و گاه مدیونیم واگر با کسی(حتی بچه ی خاطيمان)طوری رفتار کنیم که بدنش کبود یا قرمز شود،باید ديه بپردازيم، سعی کنیم آسیبی به خود و دیگران نرسانیم،اگر این روش معاشقه در حدی نیست که آثارش آزارنده وماندگار باشد،واگر طی این یک ماه حرکت پرخاشگرانه دیگری از ایشان مشاهده نشده،میتوان حدس زد که از روی عادت است و میتوان به تدریج از شدت و تکرار آن کم کرد.